keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Uudessa koulussa

Piia oli ylpeä ensimmäisestä kevättodistuksestaan. Hän oli menestynyt koulussa ja saanut hyviä arvosanoja. Kesä alkoi aurinkoisina päivinä, jolloin perheentyttären kanssa leikittiin ulkona, tehtiin kukkaseppeleitä voikukista ja käytiin uimassa vähän kauempana kotopihasta - ja vain vanhempien kanssa. Siitä pidettiin kiinni, ettei yksin menty rannalle.

Kesällä isäpuoli vieraili äidin luona ja he keskustelivat aikuisten asioista vakavina. Piia ei arvannut, mitä noista keskusteluista seurasi: Muutto asumaan yhteen is'puolen kanssa Helsingin maalaiskuntaan. Kun se tapahtui, oli Piia pahoillaan menettäessään leikit perheentyttären kanssa. Uusi asunto oli pieni kamari ja keittiö sekä eteisaula. Ulkovessa ja saunarakennus erikseen. Lohduksi tuli Tiina-kissa, jonka kanssa Piia leikki, jolle hän antoi ruokaa ja maitoa. Piia sopeutui uuteen elämään. Miehen työpaikka oli vieressä oleva kukkapuutarha, jossa kasvatettiin ruusuja ja neilikoita. Piia kävi ihailemassa kukkia kasvihuoneissa. Äitikin oli kesällä työssä siellä kasvihuoneissa neilikoita nuputtamassa. Elämä alkoi soljua mukavasti. Isäpuoli, Äiti ja Piia elelivät pikkumökissään kesän onnellisten tähtien alla. Tulevaisuuden usko ja menestymisen odotus täyttivät heidän mielensä.

Piia aloitti opiskelunsa toisen luokan uudessa koulussa. Häntä ujostutti olla siellä vieraiden lasten kanssa, jotka eivät ottaneet häntä välituntileikkeihinsä mukaan. Hän seisoi seinänvierustan pylväikössä katsellen tyttöjen narunhyppelyä ja hippasta. Tunnilla hän istui hiljaa paikallaan ja ujosti vilkuili koulukavereita viereisissä pulpeteissa. Hän keskittyi kuuntelemaan opettajaa ja kaikki jäi hyvin hänen mieleensä. Seuraavilla tunneilla hän tiesi vastaukset opettajan kysymyksiin - ja hän tunsi osaavansa ja menestyvänsä koulussa. Häntä alettiin haukkua pinkoksi. Mutta hän ei välittänyt siitä. Anita tuli tutuksi, koska hänellä oli sama koti- ja koulumatka kuin Piialla. He pyöräilivät usein yhtä matkaa. Mutta Anitakin vietti enemmän aikaa muitten tyttöjen kanssa kuin Piian kanssa, joka jäi yksinäiseksi ja pääsi vain harvoin mukaan naruhyppelyyn toisten kanssa. Piia keskittyi opiskeluun, jossa hän oli hyvä. Hän nautti siitä, että tiesi vastaukset opettajan kysymyksiin ja nousi usein vastaamaan ja kirjoittamaan taululle vastauksia, laskuja yms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!